L’aturada dels sindicats d’Iberia afectava jornades importants de cara a la campanya de festes, des de divendres, 14, fins a tota la setmana prèvia a Nadal (17, 18, 19, 20 i 21 de desembre).

El secretari federal del sector aeri d’UGT, Francisco Rodríguez, va dir que els treballadors “han situat el mes de desembre i els usuaris fora del conflicte”, tot i que passat Nadal “possiblement es tornarà a fer una nova convocatòria”. Els sindicats asseguren que van presentar una proposta d’acord que l’aerolínia, diuen, rebutja. “Els sindicats no ens asseurem a negociar un desmantellament endreçat d’Iberia, sinó tot el contrari”, diuen.

Els sindicats es queixen del pla de reestructuració de l’aerolínia, que té previst deixar sense feina 4.500 persones i reduir els sous fins a un 30%.  Els representants dels treballadors no han arribat a cap acord amb la companyia i aquest dimarts el Comitè de Vaga es tornarà a reunir. Els treballadors no descarten convocar noves aturades més endavant. La ministra de Foment, Ana Pastor, es va mostrar satisfeta per la desconvocatòria de la vaga durant les festes de Nadal.