La que correrà demà és la primera marató del Benjamin fora del seu país, el Regne Unit. Passarà sis dies a Barcelona, un temps que aprofitarà també per visitar la ciutat. BENJAMIN ANNEAR "Crec que venir i córrer una marató és la millor manera de veure Barcelona i tot el que ofereix." Ell és un dels milers d'estrangers que enguany s'han inscrit a la cursa. Representen un 43 % dels participants, una xifra rècord, igual que també ho és el volum de dones inscrites, un 18 % del total. La Mònica es reenganxa a les maratóns, després d'anys sense fer-ne cap. MONICA HOYO "Estoy comenzando, porque había ya hecho maratones, la de París, pero luego ya tuve a mis hijos y hay que parar." Al costat dels qui corren per primer cop, veterans com el Miquel, de 77 anys, que hi participa gairebé cada any. Demà serà la 35a vegada. MIQEL PUCURULL "Els que som grans d'edat, acostumem a entrenar-nos molt temps, a poc a poc, no molts quilòmetres, però durant molt temps. Jo la vaig començar a entrenar fa cinc mesos." També hi ha qui corre amb finalitats solidàries com el Jordi. L'objectiu: aconseguir fons per a la investigació de la distròfia muscular de Duchenne, una de les anomenades malalties rares, que en aquest cas pateix el seu fill. JORDI MÉNDEZ, Associació 'Somriures valents' "Donarem un ajudant d'investigació al laboratori de Sant Joan de Déu, per posar en marxa uns projectes que, bàsicament estan basats en el que diuen biomarcadors, són maneres de mesurar com evoluciona la malaltia a mesura que van sortint nous tractaments." La marató servirà per impulsar més de 1.300 projectes solidaris com el seu.
La marató d’enguany és una edició de rècords i no només de participació, amb 20.221 inscrits. Serà l’any amb més estrangers, el 43% dels corredors, i amb més dones, el 18%. Pel que fa a la veterania, entre els atletes, n’hi ha d’habituals com el Miquel Pucurull, de 77 anys, que participarà per 35a vegada a la competició, però també molts altres que faran la cursa, de 42 quilòmetres, per primer cop.
D’altra banda, la marató servirà per impulsar més de 1.300 projectes solidaris com el de l’associació “Somriures Valents”. El Jordi Méndez correrà per recaptar fons per a la investigació de la distròfia muscular de Duchenne, una de les anomenades malalties rares, que en aquest cas pateix el seu fill. L’objectiu -explica- és “donar un ajudant d’investigació per al laboratori de Sant Joan de Déu, per posar en marxa uns projectes que estan basats en el que diuen biomarcadors, que són maneres de mesurar com evoluciona la malaltia a mesura que van sortint nous tractaments”.