Ni a fora ni a dintre, ni per als que arriben ni per als que marxen. Per molt carregats que vagin, ja fa mesos que els usuaris de l'estació de Sants no tenen carretons per portar les maletes. Adif en té reservats una desena per a persones amb alguna minusvalidesa, gent gran o viatgers que arriben molt carregats però s'han de sol·licitar amb antelació. ROCÍO FERNÁNDEZ "Es difícil moverse con tantas cosas porque hace bastante tiempo que estamos de vacaciones girando." SERGIO FUENTES "Tenemos varias maletas así que hubiera sido bueno tener carritos porque hubiera sido más cómodo dado que tenemos un niño y cuatro maletas." Des de 2007 Adif assegura que ha subministrat a l'estació més de 640 carretons d'equipatge. Alguns s'han espatllat però la major part han desaparegut. L'últim cas: en només una setmana en van desaparèixer 100. Empleats de l'estació afirmen que ells n'han recuperat alguns fora del recinte, perquè els usuaris no els han tornat, però que també n'han vist abandonats en carrers més llunyants. Sigui com sigui els qui s'han quedat sense aquest servei han estat els usuaris. MARIBEL SÁNCHEZ "Nosaltres normalment com viatgem amb una maleta no ho necessitem, però la gent que porta dues o tres maletes suposo que sí que ho fa servir." FRANCESC MORENO "Això és un perjudici per l'usuari que no té raó de ser." JOAN RIBA "La sensació és que quan vas massa pesat agradaria trobar un carro bé que es compren d'un costat perquè tres quarts de les maletes ara ban amb rodes." ADIF, per la seva banda, s'ha compromès a tornar a col·locar, abans de final d'any, 140 nous carretons i apel·la a la responsabilitat i civisme per tal que aquesta situació no es torni a repetir.

Empleats de l’estació afirmen que ells n’han recuperat alguns fora del recinte, perquè els usuaris no els han tornat, però que també n’han vist d’abandonats en carrers més llunyans. Sigui com sigui, els que s’han quedat sense aquest servei han estat els usuaris. Pel Francesc Moreno, aquest és “un perjudici per a l’usuari que no té raó de ser”. En Joan Riba no és tan contundent: diu que la sensació és que “quan vas massa pesat, t’agradaria trobar un carro”, si bé ell comprèn que no n’hi hagi “perquè tres quartes parts de les maletes -diu- ara van amb rodes” incorporades.

De moment, Adif s’ha compromès a tornar a col·locar, abans de final d’any, 140 nous carretons i apel·la a la responsabilitat i civisme per tal que aquesta situació no es torni a repetir. De moment, en té reservats una desena per a persones amb alguna minusvalidesa, gent gran o viatgers que arriben molt carregats, però s’han de demanar amb antelació.