Aquests són autobusos biarticulats. Més llargs de l'habitual i que funcionen amb tecnologia híbrida, és a dir, gasoil però també bateries. De moment circulen per la Gran Via, ara el Comitè d'Empresa d'Autobusos de TMB proposa utilitzar-los per fer una prova pilot per la Diagonal. Creuen que són l'alternativa ideal al tramvia. DECLA URBANO BLASCO president del Comitè d'Empresa d'Autobusos "El més interessant seria dir, fem una prova pilot. Com a TMB posem uns autobusos biarticulats en funcionament per la Diagonal i a partir d'aquí, per què hem de tgastar diners en més estudis si tenim els vehicles, ho provem i ho fem". Es mostren en contra de la intenció del govern municipal de Barcelona en Comú de connectar el Trambesòs i el Trambaix per la Diagonal. Un projecte que portaven al programa electoral i que ara han impulsat encarregant 12 estudis sobre si és viable. Els sindicats dels autobusos temen que amb el pas del tramvia per la Diagonal es redueixi el nombre d'autobusos que hi circulen i, per tant, el nombre de conductors. A més, critiquen que es faci una inversió per al Tramvia, quan es tracta d'un servei que gestiona una empresa privada. DECLA JAVIER MARTÍNEZ representant del sindicat COS "Barcelona en Comú en el seu programa poític parlava de no priatitzar i de municipalitzar. Ara ens sirpren veure que estan a favor d'una inversió estratosfèrica de diner públic per revertir en els beneficis i lucrament d'una empresa privada". Els sindicats diuen que ja han notificat la seva proposta i la seva preocupació al conseller delegat de TMB.

El Comitè d’Empresa d’Autobusos de TMB critica que es faci una inversió per al Tram, que està gestionat per una empresa privada, i temen que si es dediquen carrils de la Diagonal al tramvia, es reduirà el nombre de busos que hi circulen. Per tot plegat proposen fer una prova pilot amb autobusos biarticulats, més llargs de l’habitual i que funcionen amb tecnologia híbrida, és a dir, gasoil però també bateries.

De moment circulen per la Gran Via de les Corts Catalanes, ara el Comitè d’Empresa d’Autobusos de TMB proposa utilitzar-los per fer una prova pilot per la Diagonal. Creuen que són l’alternativa ideal al tramvia.