El Gremi del Motor critica els talls de trànsit previstos per al dissabte 17 d’octubre, el Dia sense Cotxes, especialment el de l’avinguda Diagonal. L’associació considera que aquesta acció pot perjudicar l’activitat econòmica i comercial i reclama a l’Ajuntament que es faci un diumenge.

El president del Gremi del Motor, Miquel Donnay, considera que el fet que es talli el trànsit de l’avinguda Diagonal en dissabte perjudicarà els comerços de la via, ja que molts dels clients s’hi desplacen amb cotxe i “és un dia de moltes compres”. En aquest sentit, Donnay recorda que ja es va tallar el trànsit al passeig de Gràcia en una altra ocasió i el resultat va ser negatiu. Per aquest motiu reclama a l’alcaldessa, Ada Colau, que el Dia sense Cotxes es faci en diumenge, quan les botigues estan tancades.

Segons el Gremi del Motor, el missatge del Dia sense Cotxes criminalitza el vehicle privat, quan és el mitjà de transport més utilitzat. També recorda que el sector de l’automòbil està fent un esforç a fabricar cotxes menys contaminants.