linia metro barcelona mes llarga estacions

Saps quina és la línia del metro de Barcelona més llarga? La ciutat disposa de vuit línies de metro que la creuen i l’enllacen amb alguns dels municipis de l’àrea metropolitana. La més antiga és l’L3, que es va inaugurar l’any 1924, i la més nova, l’L10, que es va estrenar el 2010. Però quina és la línia del metro de Barcelona més llarga en nombre de quilòmetres? I quina és la que té més estacions?

L’L1, la línia de metro amb més estacions

La línia de metro amb més estacions és l’L1. Enllaça les parades d’Hospital de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, amb la de Fondo, a Santa Coloma de Gramenet. En total té 30 estacions i recorre 20,7 km, des d’Hospitalet a Santa Coloma, i passant pels districtes de Sants-Montjuïc, Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí i Sant Andreu.

L’L1 es va inaugurar l’any 1926 i és la segona línia més antiga de Barcelona, després de l’L3 (1924).

L’L9, la línia amb el recorregut més llarg

Tot i no tenir tantes estacions, la línia que recorre més quilòmetres de la xarxa de metro és l’L9. Actualment té 24 estacions en funcionament, tot i que estan dividides en dos trams. En el tram nord, és a dir, l’L9 Nord, hi ha nou estacions i la línia recorre 7,9 km entre Santa Coloma de Gramenet i la Sagrera. El tram sud, l’L9 Sud, té 15 estacions de la Zona Universitària a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat, i recorre 19,6 km. En total, sumats els dos trams, l’L9 té una longitud de 27,5 km, cosa que la converteix en la més llarga de la xarxa de metro.

L9 metro línia més llarga

Barcelona tindrà la línia de metro més llarga d’Europa

L’L9, a més, és una línia encara en construcció. El projecte preveu que quan estigui totalment finalitzada tindrà 47,8 km de longitud, i connectarà les ciutats de Santa Coloma, Badalona, Barcelona, l’Hospitalet, el Prat i l’aeroport. Això, la convertirà a més en la línia de metro més llarga d’Europa. Tindrà un total de 52 estacions, de les quals 20 seran intercanviadors.

La gran majoria del traçat estarà soterrat (43,71 km), mentre que la resta (4,09) transcorrerà sobre un viaducte.