Tal com si fos un mosaic decoratiu, l'incivisme ha marcat, literalment, les parets de l'estació de Ciutadella - Vila Olímpica. A l'andana, als passadissos i vora les escales d'accés, la imatge és la mateixa. ESTHER ABAD, usuària del metro "Creo que es un poco lamentable porque por aquí vienen muchos turistas, y pienso que da muy mala imagen, y además está cerca de la playa." MARCIA PASCUAL, turista "Moito feia, moito mal ciudada." La reforma de l'estació per als Jocs Olímpics del 92 va complir 21 anys el dia de Sant Jordi. TERESA GÓMEZ, veïna i usuària del metro "Yo creo que todo lo que se hizo en las Olimpiadas estuvo muy bien en su día, pero creo que los materiales y en toda la obra que se hizo aquí hubo mucho oportunismo, porque realmente la estación de metro es una vergüenza como está a los 20 años de haber construído todo esto." El problema és que les parets són de guix, un material que segons fonts de TMB ja no s'utilitza en cap estació pel manteniment dificultós que suposa. És per això que l'actuació especial que s'hi farà permetrà revestir aquestes superfícies amb materials resistents i fàcils de netejar com el marbre o l'acer vitrificat. Si no hi ha imprevistos, la millora es podria executar aquest any. "Els tècnics d'infraestructures del metro estan redactant el projecte de millora de l'estació i es calcula que abans de l'estiu es licitaran les obres. Us ho ha explicat des de l'estació de Ciutadella - Vila Olímpica, Patrícia Álvarez."

Si no hi ha imprevistos, la licitació, l’adjudicació i l’execució dels treballs es podrien fer aquest mateix any. El projecte, que ara estan redactant els tècnics de TMB, preveu revestir les superfícies amb materials més resistents i fàcils de netejar. Actualment, les parets de l’estació són de guix, la qual cosa en dificulta el manteniment.

L’origen d’aquesta estació es remunta a l’any 1977, però amb la celebració dels Jocs Olímpics, l’espai es va remodelar el 1992 amb l’estètica i el nom que lluiex avui. “No pot ser que 21 anys després de les Olimpíades, tinguem una estació que fa vergonya”, reclama Teresa Gómez, veïna de la zona i usuària del metro. No és l’única que en critica l’estat, però ara, sobre la taula, ja hi ha un pla de millora que s’aplicarà a les parets de tota l’estació.