ÁNGEL CHAMERO, membre del comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Pau "No hay que ser muy listo para saber que lo peor nos viene este año 2013, sí o sí. Tenemos a nivel presupuestario 4.000 millones menos, i lo que es sanidad i Sant Pau estan hablando de 30 millones menos de presupuesto."

Fa 33 dies que els treballadors de l’Hospital de Sant Pau van iniciar una acampada en el centre. Una tancada que ja fa un mes van anunciar que seria indefinida fins que el govern no fes marxa enrere en les retallades. Els sindicats asseguren que el de Sant Pau és un hospital que ha aplicat retallades des de 2010 i que han suposat un tancament de sales i un augment de les llistes d’espera.

La intenció dels treballadors de mantenir la protesta s’ha mantingut aquests dies de festa. De fet, per aquesta nit de Cap d’Any no tenen previst abandonar l’edifici, i tot i que faran una tancada amb un ambient més familiar, no se la plantegen d’una manera diferent.

El pròxim dimecres dia 2 de gener, tenen programada una reunió amb els comitès d’empresa d’altres hospitals. D’aquesta manera volen intentar elaborar una estratègia d’acció conjunta amb els treballadors d’altres centres. Des que van iniciar la protesta, altres hospitals com el Clínic o Vall d’Hebron van realitzar temporalment tancades i protestes amb el mateix objectiu.