UGT ha justificat en un comunicat que abandona el Comitè de Vaga perquè “el resultat de l’assemblea no representa la voluntat dels treballadors i les treballadores”. Des del sindicat, s’hi afegeix que la setmana que ve portarà a referèndum les propostes presentades aquest dijous al llarg de la reunió, que es va fer coincidint amb les aturades parcials convocades contra l’acomiadament d’un conductor. CCOO i SIP no han donat tampoc suport a la vaga indefinida i això s’ha traduït en un seguiment baix de la convocatòria.

Els qui sí que la secunden són la CGT, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i l’ACTUB. Aquest darrer sindicat ha admès, però, que només el 10% dels conductors d’autobusos s’hi ha sumat, i coincideix amb les dades que ha donat el president de TMB, Joaquim Forn. Malgrat que el Comitè de Vaga considera que el seguiment no ha estat positiu, es reafirmen que no la desconvocaran fins que no s’arribi a un acord amb l’empresa.

L’alcalde, Xavier Trias, s’ha referit al conflicte assegurant que els servidors públics han de tenir un comportament “irreprotxable” i que “no poden agredir un ciutadà”, que és de què s’acusa el conductor acomiadat.

Mentre ha durat l’aturada del matí, s’han produït esperes en alguns casos de fins a 17 minuts a les parades, però n’han estat l’excepció perquè en la majoria de línies els autobusos han circulat amb normalitat, i no han trigat a recollir el passatge. Els serveis mínims establerts preveuen que almenys funcionin un 20% dels combois entre les nou i les 11, de dos quarts de vuit del vespre a dos quarts de 10 de la nit i també de dues a quatre de la matinada.