XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Tòquio i Istanbul són dues ciutats, escolta'm, espectaculars. Espectaculars. Ara diré una cosa a favor nostre. Són dues ciutats contra les quals només pot competir a Espanya, Barcelona. Alto la sala. Alto la sala."

En una entrevista a RAC1, l’alcalde de Barcelona ha assegurat que “Tòquio i Istanbul són ciutats espectaculars, contra les quals només pot competir, a Espanya, Barcelona; perquè la marca Barcelona és més potent que Istanbul i gairebé tan potent com Tòquio”. Trias creu que la campanya de Madrid no ha sabut valorar aspectes diferenciats de la “diplomàcia olímpica”: “És gent que té una visió que no és la dels estats, és una visió del que interessa a l’olimpisme”, diu Trias.

Barcelona 2022, endavant

Trias ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament és la de competir perquè Barcelona organitzi uns jocs olímpics d’hivern, i que la proposta que es presentarà al COE inclou els jocs de 2022, 2026 o 2030. “Crec que el vistiplau del Comitè Olímpic Espanyol (COE) no ha de ser difícil. Però presentar-se per a uns Jocs Olímpics per fer el ridícul no val la pena. Ens presentarem per a 2022, però el nostre plantejament abraça 2026 i 2030”, ha dit.

L’oficina de la candidatura de Barcelona-Pirineu 2022 ha de presentar el dossier de la precandidatura al COE, perquè pugui decidir si al novembre presenta aquesta candidatura al COU. Els Jocs Olímpics d’Hivern de 2022 s’atorgaran el 2015, durant una sessió plenària del COI a Singapur.

Jordi Martí (PSC):  “Un comportament infantil”

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha qualificat l’alcalde de “superb i irrespectuós” per assegurar que l’única ciutat de l’estat que hauria pogut competir amb Tòquio i Istanbul era Barcelona. “És totalment infantil carregar contra una altra ciutat”. En un comunicat, Martí creu que l’alcalde de Barcelona mai no pot ser irrespectuós, ja que no forma part de l’ADN polític de la ciutat. El líder del PSC a la ciutat ha recomanat a Trias “humilitat, no deixar-se endur per l’eufòria i treballar per aconseguir els jocs d’hivern Barcelona 2022”.

Alberto Fernández Díaz (PP): “injustes, innecessàries i imprudents”

El president del grup municipal del PP, Alberto Fernández, ha qualificat les declaracions de Trias “d’injustes, innecessàries i imprudents”. El líder popular creu que és “insensat insultar i criticar una decisió del COE” i creu que menyspreant Madrid, l’alcalde trenca el saber fer de la capital catalana davant l’esport i el moviment olímpic.