Tot apunta que els primers dies d'escola seguiran sent complicats sobretot pel que fa a la mobilitat en autobúsAixí ha quedat decidit en l'assemblea de treballadors de TMB d'aquest matí, l'aturada serà indefinida fins que no s'arribi a un acord amb l'empresa. Pel que fa l'aturada parcial d'avui segons TMB el seguiment ha estat d'un 40 per cent i segons els sindicats d'un 70. Ara per ara les posicions semblen allunyades. Els treballadors volen la readmissió del conductor acusat d'haver agredit un passatger, perquè diuen que si la justícia encara no ha decidit sobre la seva culpabilitat no se'l pot acomiadar. Per la seva banda l'empresa assegura que no tornarà a readmetre l'extreballador i que la vaga és injustificada. L'afectació serà de nou del matí a 11 i de dos quarts de vuit del vespre a dos quarts de 10 de la nit. De dues de la matinada a quatre també hi haurà serveis mínims. A les hores puntes hi haurà un 40% del servei habitual. Dissabtes, diumenges i festius quedaran exclosos de la vaga.

Aquest dijous ha arrencat una nova tongada d’aturades al servei d’autobús, coincidint amb la tornada a l’escola. La primera vaga parcial s’ha fet entre les 11 i les 16 h. Durant aquestes hores, els serveis mínims fixen que circulin el 20% dels vehicles. Segons TMB, el 45% dels treballadors han secundat la vaga.

Els sindicats volen pressionar l’empresa perquè readmeti Antonio Bonilla, un conductor acomiadat per agredir un passatger. Els sindicats consideren que és “injust” i al·leguen que “es va defensar d’una agressió en el seu lloc de treball”. TMB reitera que no tornarà a acceptar l’exempleat.

Per això, la direcció considera “injustificada i contraproduent” la convocatòria de vagues. En un comunicat, rebutja que “s’utilitzi la ciutadania” i alerten que les aturades poden perjudicar moltes famílies que a partir d’aquest dijous porten els nens a l’escola. La direcció lamenta que els sindicats utilitzen la vaga com a recurs per resoldre qualsevol conflicte i que això provoca problemes econòmics a l’empresa.