JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Ens preocupa que el govern municipal no respecti la voluntat expressada clarament per una majoria dels ciutadans de Barcelona quan l'any 2011 es van manifestar en contra del pas del tramvia per la Diagonal." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "Projectes, alternatives, estudis, insisteixo, ja n'hi ha. Estan elaborats, estan plantejats, el que ha de fer el govern de la ciutat és decidir i executar." MARIA JOSÉ LECHA, presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona "El primer que s'hauria d'encetar és la gestió del transport públic de Barcelona que nosaltres considerem que hauria de ser de gestió pública cent per cent."

El PSC, ERC i la CUP han coincidit a valorar positivament la decisio del govern municipal de demanar una dotzena d’estudis que analitzin tècnicament la connexió dels tramvies

per l’avinguda Diagonal, però han criticat alguns aspectes del projecte. El president dels socialistes, Jaume Collboni, ha recriminat la lentitud amb la qual s’està actuant i ha assegurat que “el que ha de fer el govern de la ciutat és decidir i executar” perquè “segons el pla de xoc de Barcelona en Comú a dia d’avui hauríem de tenir el projecte executiu”.

Per la seva banda, Alfred Bosch, president del grup d’ERC, ha volgut reivindicat com a prioritària la unió de la Zona Franca i Sarrià en metro i ha afegit que “cal pensar la mobilitat en clau global” més enllà de propostes concretes. La regidora de la CUP, Maria José Lecha, ha posat l’èmfasi en el model de gestió i ha insitit en què “hauria de ser de gestió pública cent per cent”. La revisió de les condicions de concessió és, de fet, un dels aspectes que s’ha compromès a revisar el govern municipal.

En paral·lel, CiU i el PP s’han mostrat contraris al projecte recordant el resultat de la consulta popular sobre la reforma integral de la Diagonal que preveia la connexió dels tramvies. Joaquim Forn, portaveu del Grup Municipal de CiU, asegura que li “preocupa que el govern municipal no respecti la voluntat” dels ciutadans. Per Alberto Fernández Diaz, del PP, aquesta actuació “no és prioritària i suposaria una inversió multimilionària.”