La majoria de curiosos que observen els treballs d’enderroc són jubilats. És el cas d’en Vicenç Fornas, que té 86 anys. Se sorprèn de la facilitat amb què la pinça mecànica agafa el vial i el desfà “com si fos de mantega”. En Vicenç és veí del barri des de fa més de 50 anys i recorda com eren les primitives Glòries, plenes d’horts i amb la fàbrica de la Hispano Olivetti. Ve sovint a veure les obres per fer una mica de temps “fins que sigui la una i me’n vagi a casa a dinar”.

També el José Cardoso és veí de la zona, concretament de l’avinguda Meridiana. Aquest antic treballador de la construcció alterna les obres de les Glòries amb les de l’estació de la Sagrera: “vejam si la veiem acabada, perquè al ritme que anem ens morirem i no la veurem pas”. Explica que va participar en la construcció de l’autovia de l’Ametlla i que el sorprenen les màquines que es fan servir ara per a l’enderroc. “Crec que quedarà guapo”, diu sobre el nou projecte.

Unanimitat sobre les obres

La majoria aprova les obres. És el cas d’en Manel, que considera que l’anella viària no era pràctica. La veia com un nus que obturava el trànsit i creu que el disseny final “no complia amb les expectatives”. No és un habitual, però admet que els treballs a les Glòries li criden l’atenció. “Això no ho tornarem a veure, almenys jo, per l’edat que tinc, segur que no.”

També en Valentí considera que el que s’hagi de fer s’ha de fer bé i ha de ser útil a la gent, “no aquest ‘mamotreto’ que ens havien posat aquí”. No creia en el disseny actual de la plaça que havia creat “un parc quasi abandonat”. Vint anys després de construir-se, “ara ho han acabat tirant a terra”.  Això sí, creu que la desconstrucció del tambor és una cosa que s’ha de veure: “Jo soc jubilat i m’entretinc així, però és espectacular el que fan amb aquesta maquinària“, sentencia.