El passat mes d’octubre es va iniciar la campanya “Gràcies per pensar en mi. Perquè circules amb compte, m’agrada viure amb tu” amb l’objectiu de millorar la convivència entre els conductors i els membres més febles de la mobilitat urbana. Per una banda es vol conscienciar els conductors perquè circulin amb compte en els desplaçaments per la ciutat. Per l’altra, adreçar-se a les persones grans i aconsellar que, per exemple, caminin sempre per les voreres sense acostar-se gaire a la calçada i travessin el carrer pel pas de vianants amb el semàfor en verd i mirant a tots dos costats.

Per tal de fer arribar aquest consells, aquest mes de març, s’ha engegat la segona fase de la campanya i s’han editat 30.000 díptics amb missatges per als conductors i per a les persones grans, a banda de 1.000 cartells amb els missatges de la campanya. Els continguts s’han elaborat conjuntament entre la Comissionada de la Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea de Seguretat i Mobilitat i el RACC.

La campanya vol conscienciar conductors i gent gran que és important que tothom hi posi voluntat. Cal tenir en compte que la fragilitat física de les persones grans dispara les estadístiques d’accidentalitat que impliquen lesió o mort i representa més del 50% dels vianants morts per accident de trànsit a Barcelona.