L’empresa Magic Driver, operativa també a localitats com Eivissa  i València, així com al Regne Unit, França, Itàlia, els Estats Units i Japó, va desembarcar a Barcelona el novembre passat. Ofereix un xofer que es compromet a portar a casa amb el cotxe del client tothom qui es vegi mancat de les facultats necessàries per fer-ho, després d’haver consumit alcohol en quantitats elevades. L’home es desplaça amb una motocicleta plegable, que guarda al maleter del vehicle mentre fa el servei, dins una bossa especialment dissenyada per cobrir-la.

Des de l’empresa s’assegura que el ciclomotor és fàcil de col·locar en el 98% dels automòbils del mercat, i que els xofers estan preparats per conduir tant cotxes manuals com automàtics. A més, cobreix els seus professionals amb una assegurança, en previsió d’alguna incidència que es pugui produir mentre condueixen els cotxes dels clients. També s’afirma que es té el suport de la Direcció General de Trànsit i de l’Associació STOP Accidents.

Els viatges per dins a la ciutat tenen un cost de 17,15 euros i fins a altres llocs de la província s’hi ha d’afegir 0,96 euros per quilòmetre. Es proporciona servei durant les 24 hores i durant tots els dies de la setmana. Lògicament, el cost és superior si els desplaçaments es fan des d’altres ciutats properes, com Badalona, Sabadell o Mataró.