Marta Ballesta és una de les afectades per la vaga de controladors aeris a França i que ha causat més de 50 cancel·lacions a l’Aeroport de Barcelona – el Prat. Ballesta ha explicat a Barcelona FM que divendres al vespre va rebre un missatge de la seva companyia aèria, Vueling, que l’alertava que el vol que tenia de París a Barcelona estava afectat per la vaga de controladors. Li van proposar comprar un altre bitllet per a un altre vol que, diu, sí que li asseguraven que no es veuria afectat per l’aturada i que també estava previst que sortís de la capital francesa durant la jornada de diumenge. Una altra opció que li van oferir era tornar-li els diners però ella es va decantar per la primera opció.

Ballesta explica que va poder realitzar la facturació de l’equipatge sense problemes el dissabte però que després, a l’aeroport, es va trobar que tots els vols estaven cancel·lats. Explica que la seva companyia no es responsabilitza de les afectacions, ja que al·lega que són els controladors aeris qui causen les molèsties, no la companyia, i per aquest motiu “no ofereixen solucions ni allotjaments, ni asseguren vols fins dimarts, amb la qual cosa hi ha una situació de quedar-te dos dies a París bloquejats”, admet.

Ballesta apunta que els afectats han buscat solucions alternatives per poder tornar a Barcelona i s’han trobat que “no hi havia trens fins al dia següent, i són moltes hores i a preus molt elevats”. Finalment un grup -ella inclosa- ha llogat un autobús, per 160 euros per persona, i han sortit de matinada. Diu que resten en espera de saber si algú els tornarà els diners dels bitllets d’avió i de les reclamacions pertinents perquè els puguin abonar també els diners del bitllet d’autobús.