Foto: Paola de Grenet

Les obres per adaptar les estacions del metro del Clot (L1 i L2) i la de Ciutadella – Vila Olímpica (L4) a les persones amb mobilitat reduïda, cada vegada estan més a prop. Aquest dimarts, el Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha anunciat que licitarà els treballs aquesta primavera. A més, també es millorarà l’intercanviador del Passeig de Gràcia i l’estació de la Pau de l’L4. Tot plegat, suposarà una inversió de 17 milions d’euros.

En una nota de premsa, la Generalitat ha afegit que els projectes d’adaptació de les estacions de plaça de Sants (L1 i L5), Verdaguer (L4 i L5) i Urquinaona (L1 i L4) estan en fase de redacció. Tot plegat forma part del pla per adaptar totes les estacions de la xarxa de metro de Barcelona i fer-les més accessibles.

Inaugurat el nou vestíbul de l’estació de Maragall

Precisament, aquest dimarts s’ha inaugurat el nou vestíbul adaptat de l’estació de l’L4 de Maragall, un punt per on passen diàriament prop de 20.000 persones. El nou espai és més gran que el que hi havia fins ara. S’han fet dos accessos nous, un a cada costat de la ronda del Guinardó, i un nou ascensor des del carrer.

Ara el que queda pendent és adaptar el recorregut per enllaçar amb l’L5, que encara té desnivells. Cal eliminar algunes barreres arquitectòniques i fer-hi rampes i ascensors nous. A més, també s’ha d’adaptar el vestíbul de l’L5, al carrer de Ramon Albó. Les obres acabaran l’estiu del 2023.