preu t-casual 2023

(Agències) La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha estat crítica la proposta que va fer l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de rebaixar el preu de la T-Usual durant tres mesos. En una entrevista a la Cadena SER, Sánchez li ha demanat que concreti la petició. Considera que “es va avançar fent una proposta que va més enllà de les seves possibilitats sense encomanar-se a ningú”.

Ada Colau va proposar dimecres rebaixar la T-Usual per ajudar econòmicament les famílies en plena escalada de preus per l’encariment dels carburants. I en aquest sentit, la ministra creu que el més adequat és traslladar la petició a les administracions a les quals “està demanant suport”. Afegeix que el Govern espanyol “és sensible” amb la situació del transport urbà, que ha qualificat de complexa per la pandèmia i per l’augment del preu dels carburants.

L’ATM no tanca la porta a una rebaixa del preu de la T-Usual

El Consell d’Administració de l’ATM ha decidit “estudiar” aquesta possible rebaixa. Ho farà a la comissió de finançament que hi ha convocada els propers dies. És el mateix espai on es tracta i s’acorda, per exemple, la congelació de tarifes, i on s’analitzarà “de quina manera es podria tirar endavant”.

En un primer moment, el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, va criticar la proposta i la va qualificar d’electoralista. Davant l’argument que tindria un cost aproximat de 50 milions d’eurosl’Ajuntament es va comprometre a aportar-ne 12 milions, corresponents al 25 % de la seva participació a l’ATM. D’aquesta manera, la Generalitat n’hauria d’aportar 25 milions i l’AMB, els 12 restants.

Actualment la T-Usual costa 40 euros per als trajectes d’una zona i és el títol de transport més utilitzat.