A primer cop d'ull, aquest refrigerador no té res d'especial. Encara que ens hi acostem de ben a prop, no es visualitza que, a l'interior de la reixa, hi ha un producte que elimina les males olors als combois. Es tracta d'unes pastilles de gel que a la sortida de l'aire expulsen un ambientador que pretén neutralitzar les olors, sense perfumar. "És la primera notícia que tinc perquè no sento ni oloro res." "Una mica. A l'entrar, he notat un aire descarregat." "Sí que es nota com una aroma diferent." "Més aviat com antisèptica, també." "No, no he notat res." La iniciativa que s'aplica des de fa molt poc va sorgir l'any passat entre els usuaris. Una enquesta va recollir diverses opinions dels clients, que van fer una bona valoració del producte. A hores d'ara, hi ha qui pensa que caldria utilitzar-lo a la resta de transports públics. "Als dies de cada i està molt ple, doncs a vegades quan entres fan males olors i a vegades estàs incòmode." "A vegades has hagut de canviar de vagó o de lloc" "Aquests ferrocarrils estan força ben cuidats. Potser el metro ho trobaria a faltar una mica més." "Trobo que és una idea fantàstica. Es podria contemplar a l'autobús també, als metros..." Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha aplicat aquest sistema gràcies a un conveni amb el Grup Cooperatiu TEB. Una entitat que treballa per a la integració social i laboral de les persones amb discapacitat. Precisament, són 650 persones amb alguna discapacitat intel·lectual les qui fabriquen aquestes pastilles. Es canvien cada 15 dies coincidint amb les revisions dels filtres de l'aire.

Aquest matí alguns usuaris ja han començat a notar l’olor. Diuen que és antisèptica i que dóna una sensació de més frescor. Valoren la iniciativa molt positivament i creuen que caldria instal·lar aquest sistema a la resta de transports públics, sobretot, al metro.

Durant el 2013, la cooperativa TEB va fer diverses proves amb els ambientadors dins els vagons i va preguntar als usuaris quines n’eren les valoracions. Després d’obtenir una bona resposta, el president de FGC i el representant de TEB han signat un conveni per instal·lar progressivament els ambientadors en els trens del metro del Vallès i els del metro del Baix Llobregat.

El sistema per eliminar les males olors són unes pastilles de gel totalment innòcues per als usuaris. Estan fabricades per persones amb discapacitat intel·lectual del Grup Cooperatiu TEB. La cooperativa catalana és una entitat sense ànim de lucre que disposa de diversos centres i serveis en què treballen 650 persones, 500 de les quals tenen alguna discapacitat.