La moció presentada pel grup d’ICV-EUiA al ple del Parlament instava a “suprimir” l’increment aplicat a les tarifes del transport públic des del gener de 2014 i tornar als preus de l’any passat. La petició, però, s’ha rebaixat fins a demanar que es “reconsideri a la baixa” l’augment i es reclami al govern de l’Estat les aportacions compromeses en aquesta matèria.

Des d’ICV-EUiA, han reconegut que han posat per davant l’aprovació d’una moció en aquest sentit al fet que no s’aprovés el text inicial. La diputada de Ciutadans Carina Mejías ha lamentat també que “s’hagin diluït les pretensions inicials”. La CUP tem que la moció no serveixi per fer un pas enrere en l’increment de preus.

CiU ha reconegut que “la mobilitat és un dret que cal preservar”, però ha recordat que el transport metropolità costa 1.300 milions d’euros cada any. El diputat d’ERC Marc Sanglas ha apuntat que l’increment de les tarifes és conseqüència “d’una situació de dèficit que s’arrossega des de fa anys”. El PPC ha estat més contundent i ha assenyalat que “la pujada té noms propis, que són CiU i PSC”. El socialista Jordi Terrades ha reclamat al Govern espanyol que cooperi amb les aportacions pendents.

La demanda dels usuaris i de la plataforma Stop Pujades Transport ha arribat a l’hemicicle dos dies abans de la manifestació convocada per a aquest dissabte contra l’increment de les tarifes.