El personal de TMB ha votat per partida doble, una assemblea al matí i una a la tarda, la darrera proposta del govern municipal. Les votacions al matí han estat: 548 a favor, 276 en contra i 39 abstencions. A la tarda han anat així: 513 a favor, 140 en contra i 34 abstencions. Han arribat a un “acord organitzatiu” que aporta flexibilitat durant les vacances a canvi d’una compensació econòmica. Rebran aquesta paga el 15 de desembre. Els sindicats s’han mostrat satisfets, tot i que amb recels i desconfiança que el Govern espanyol pugui aprovar futures lleis que afectin els funcionaris o empreses públiques. Amb aquest acord s’anul·len les vagues que tenien previst convocar els sindicats durant la campanya de Nadal i el Mobile World Congress de l’any que ve.

TMB aplaudeix l’acord

La direcció de TMB ha anunciat a través d’un comunicat que es “congratula” perquè els treballadors del metro hagin donat suport al preacord assolit pel Comitè d’Empresa. El pacte, que tindrà vigència de 2013 a 2014, inclou mesures organitzatives que milloraran la “gestió de la xarxa del metro”. Segons l’empresa, l’acord té per objectiu que “els treballadors no perdin poder adquisitiu i doten l’empresa d’un instrument de gestió per optimitzar els recursos”.

El personal del bus, pendent d’un acord

El Comitè d’Empresa d’Autobusos i TMB estan pendents d’una reunió que podria arribar en les pròximes hores. Segons TMB, se’ls oferirà una compensació econòmica equivalent a la pèrdua de la paga extra de Nadal i la podrien cobrar el 15 de desembre, igual que els treballadors del metro.