Els treballadors d’autobusos de TMB no descarten cap via per tal de no perdre la paga de Nadal que TMB els suprimirà en compliment del reial decret que afecta el sector públic. Després de dues setmanes d’aturades parcials de dues hores durant diverses franges horàries i d’explicar als mitjans de comunicació que el conflicte entre treballadors i empresa s’havia enrocat, ara els treballadors d’autobusos tornen a obrir la via del diàleg amb TMB.

Així ho han decidit aquest dilluns en una assemblea en què han acordat suspendre les aturades parcials durant les properes tres setmanes, un marge de temps que consideren suficient per negociar amb l’empresa la no aplicació del reial decret i que se’ls garanteixi el pagament de la paga de Nadal. Els treballadors d’autobusos afirmen que estan disposats a negociar, però insisteixen que, si no s’arriba a cap acord, reprendran les mobilitzacions.

En cas que les converses entre el Comitè d’Empresa i TMB no fructifiquin, els treballadors tenen programades noves vagues parcials. Les convocarien durant la campanya electoral i també durant el Nadal. Tot i que el motiu principal de les aturades ha estat que no els empitjorin les condicions laborals i salarials, els treballadors d’autobusos han decidit no secundar la vaga de metro convocada el proper dia 31 d’octubre. Tampoc no participaran en la vaga general del 14 de novembre, a la qual estan cridats tots els ciutadans europeus, per les diferències manifestes amb els dos sindicats convocants, CCOO i UGT.