ALBERT DURAN, UGT " Sempre hem estat un model nosaltres, una referència i l'ajuntament s'ha pogut permetre el luxe de dir que Barcelona és una ciutat educadora perquè desde les escoles fan propostes i la gent se sent orgullosa. hem passat de ser un referent a no tenir referent."

Segons els sindicats CCOO i UGT, el 83 dels claustres dels 126 centres municipals de la ciutat ha votat a favor de la dimissió d’Ardanuy, només un centre hi ha votat en contra i els restants encara està pendent d’aprovació.

Entre les raons que donen per fer-ho hi ha l’externalització de tres escoles bressol, l’augment de la ràtio d’alumnes per aula i la reducció del temps de treball i sou dels interins docents.

Segons el portaveu d’UGT, Albert Duran, el consistori podria no haver aplicat les mesures. Duran ha retret a l’Ajuntament que no hagi fet una inversió extra a les escoles per pal·liar les retallades estatals i de la Generalitat. Segons el portaveu del sindicat Comissions Obreres, Xavi Agulló, les retalladers estan tenint conseqüències en els centres educatius perquè, ha dit, s’hi ha deixat de fer el manteniment preventiu.

A la roda de premsa hi era el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, qui ha avançat que traslladarà la petició dels professionals de l’educació al proper plenari, que se celebra divendres vinent.