CGT, ACTUB, COS, CNT, Bescanvi Sindical USOC i PSA, en minoria dins del Comitè d’Empresa d’autobusos de TMB, han convocat la vaga parcial d’aquest dimecres. L’aturada durarà sis hores, entre les 10 h i les 16 h i l’afectació del servei dependrà del seguiment. El Departament d’Empresa i Ocupació ha fixat uns serveis mínims per garantir la circulació del 20 % dels autobusos.

Al migdia hi haurà una assemblea de treballadors a les Cotxeres de Sants per, d’una banda, explicar en quin punt es troben les negociacions pel conveni col·lectiu i, de l’altra, proposar noves mesures de pressió.

Triple vaga per al Mobile World Congress?

Si finalment els treballadors de l’autobús decideixen convocar aturades durant el Mobile World Congress, que tindrà lloc la setmana del 22 al 25 de febrer, podrien coincidir amb les aturades al metro i els Ferrocarrils de la Generalitat.

D’una banda, els treballadors del metro han decidit mantenir les convocatòries de 24 h de vaga per als dies 22 i 24 de febrer. I de l’altra, sindicats amb representació al Comitè d’Empresa dels FGC estudien sumar-se a aquestes aturades. La convocatòria, en aquest cas, s’hauria de fer oficial l’11 de febrer com a molt tard, en funció de com evolucionin les negociacions del conveni col·lectiu amb l’empresa.

Els ingredients per a una triple vaga són les tres negociacions en paral·lel pel conveni col·lectiu de metro, autobús i ferrocarrils. A més, l’envergadura d’un esdeveniment com el Mobile World Congress i el paper clau que té el transport públic en una setmana en què la ciutat rep un gran volum de visitants fan que les dates del congrés estiguin en el punt de mira dels sindicats per fer més visibles les seves reivindicacions.