Suau, silenciós i econòmic. És el primer taxi cent per cent elèctric a Barcelona. Des de fa uns anys, la ciutat té un servei de transport parcialment elèctric, els anomenats taxis híbrids. Però a partir de l'estiu de 2014, Nissan posarà a la venda la nova furgoneta e-NV200, que es fabricarà a la Zona Franca. Segons l'empresa, això suposarà la creació de 700 llocs de feina i la incorporació de 120 punts per carregar el vehicle elèctric a la ciutat. La furgoneta e-NV200 és el segon model completament elèctric que ha fabricat la companyia, el primer va arribar ara fa dos anys. ROBERTO SANJOSÉ, taxista "Te ahorras dinero porque con dos o tres euros puedes hacer muchos quilómetros... unos 300 o 400 al mes" La furgoneta s'ha presentat aquest matí dins la fira expoelèctric, que se celebra durant aquest cap de setmana al Passeig de Lluís Companys. Demà, el carrer de Roger de Flor, entre Pujades i Vilanova, es transformarà en una ciutat elèctrica, per on circularan alguns dels vehicles exposats. L'Expoelèctric es un primer tast de l'EVS27, el congrés mundial del vehicle elèctric que se celebrarà a Barcelona durant la propera setmana.

Aquest cap de setmana, al passeig de Lluís Companys, sota l’Arc de Triomf, s’hi celebra l’exposició de vehicles elèctrics de Barcelona. S’hi han organitzat diverses activitats gratuïtes per a tots el públics al voltant de la mobilitat sostenible i dels vehicles de zero emissions que hi ha actualment al mercat.

En la tercera edició de l’EXPOelèctric, a banda de veure per primer cop el primer taxi elèctric a la ciutat, també hi ha una demostració de com seria una ciutat 100% elèctrica amb comparatives sonores, de qualitat de l’aire i emissions tèrmiques.