54. És la xifra de víctimes mortals a la carretera des del mes de gener. L'objectiu del Servei Català de Trànsit és reconduir l'índex d'accidents i, per fer-ho, la Setmana Santa és fonamental. És dels períodes de l'any en què es registra més mobilitat i, per tant, més complicacions viàries. JOAN AREGIO, director del Servei Català de Trànsit "Havent tingut un any que no ha començat bé des del punt de vista d'accidents, és molt important que aquesta Setmana Santa sigui l'inici de la inflexió d'aquest mal començament de l'any." Al 2011, més de mig miler de vehicles van sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona i aquest any el volum podria ser semblant, tot i que es preveu una lleu tendència a la baixa. CLARA ALIAGUILLA: "La mobilitat dependrà sobretot de la situació meteorològic. Tot i que encara és aviat per fer previsions, sembla que aquest primer cap de setmana farà bon temps i això podria afavorir els desplaçaments cap a les zones de platja." Per facilitar la circulació, s'instal·laran carrils addicionals a les carreteres i autopistes principals. I per garantir la seguretat a les vies, els Mossos d'Esquadra faran més de 1.500 controls. La majoria seran d'alcohol i drogues, però també se'n faran de casc, cinturó i velocitat.

Trànsit ha reforçat les zones de desplaçament a les platges, com la Costa Daurada i la Costa Brava, fet que afectarà els corredors viaris costaners. Tot i això, les nevades de la setmana passada mantindran diverses estacions d’esquí obertes, i les destinacions de muntanya també poden registrar força afluència.

Pel que fa als trams en obres, Trànsit alerta que alguns treballs s’aturen en període festiu i que no es pot oblidar que algunes vies patiran afectacions, per exemple, en l’amplada de la plataforma, amb carrils més estrets i revolts en els quals quedarà limitada la velocitat. Això pot comportar trams de circulació amb retancions. Un dels que més poden afectar els barcelonins que surtin de la ciutat és la construcció del carril BUS VAO de la C-58 entre Ripollet i Barcelona.