La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra s'han passat tot el matí atenent demandes amb el mapa a la mà. El problema s'ha agreujat quan els afectats havien d'anar a treballar. SANTI FUCHS "Treballo els diumenges. Em sembla molt bé que es facin activitats els diumenges, però que pensin amb la gent que continuem treballant. M'han ensenyat un mapa en blanc i negre que no entenc res, o sigui que em toca donar voltes com molts diumenges." ANNA MATAS "El problema és que haig d'anar a treballar, perquè demà comença Alimentària. Havia calculat que trigaria un temps i trigaré molt més". Alguns, fins i tot, han hagut de deixar el cotxe aparcat i optar per altres transports. CRISTINA MAÑÉ "A peu ho tenim complicat i hem d'agafar el metro." RUTH PIGEM "A més no som de Barcelona i no tenim gaire idea del metro que hem d'agafar ni res." Els prinicipals problemes s'han donat al centre de la ciutat. Com a alternativa a aquests talls de trànsit alguns conductors han optat per entrar dins d'aquest pàrquing, creuar el passeig de Gràcia per sota, sortir per l'altra banda, aprofitant que els primers cinc minuts són gratuïts. ESTEBAN DOMINGO "M'he trobat que no podia travessar la Gran Via i ara no puc per aquí. M'he trobat una solució que esta bastant bé. Ficar-me a través del pàrquing. És una bona solució" Però, tot i això, són molts els qui també s'han mostrat comprensius. XAVI CANAL "Jo crec que és bo que se celebrin temes d'aquests a la ciutat. Ens hem d'adaptar, no crec que sigui un inconvenient." I és que creuen que esdeveniments com aquests són una bona promoció per a la ciutat de Barcelona.

Afectacions al trànsit

La cursa ha suposat talls de trànsit durant tot el matí en diversos punts de la ciutat com la plaça d’Espanya, passeig de Gràcia, Diagonal, Arc de Triomf, Sagrada Família, Torre Agbar, Fòrum, el Port Olímpic, la Rambla i la plaça de Catalunya.

L’origen d’aquesta cursa de 42,195 km és el recorregut que va fer el soldat grec Fidipides l’any 490 aC des de la ciutat de Marató, a Grècia, fins a Atenes, per anunciar la victòria de l’exèrcit grec sobre el Persa. Després de córrer 42 km i 195 metres va morir de fatiga.