Segons informa TMB, diverses línies d’autobús i TRAM podrien veure alterat o limitat el seu recorregut. Per aquesta raó, es recomana l’ús del metro durant les hores en què hi ha previstos els esdeveniments i en aquells desplaçaments a l’entorn dels llocs per on transcorreran les competicions.

La Marató es preveu que es desenvolupi entre les 7.30 i les 15 hores i afectarà tot el trànsit de superfície entre  l’avinguda de la Reina Maria Cristina, per on començarà i acabarà, passant per la majoria de llocs emblemàtics de la capital catalana: plaça d’Espanya, passeig de Gràcia, Diagonal, Arc de Triomf, Sagrada Família, Torre Agbar, Fòrum, el Port Olímpic, Les Rambles i plaça Catalunya, entre molts d’altres.

La Volta Ciclista, en el seu tram final entre Badalona i el barri de Sarrià de Barcelona, es preveu que afecti el trànsit entre les 9 i les 17 hores, afectant d’aquesta manera diverses línies d’autobús. En aquest cas, els principals carrers afectats seran la Via Augusta, el passeig de la Bonanova, la plaça de Sarrià i el passeig Reina Elisenda.
TMB adoptarà les mesures necessàries per desviar els vehicles de les línies en funció dels llocs per on vagi passant la Marató. A més, s’ha establert un pla d’informació puntual en els autobusos afectats per tal que els usuaris coneguin els motius i la situació dels serveis.