A partir de l’avaluació dels prop de sis mesos de funcionament de la nova infraestructura, el govern ha establert nous requisits per tal de potenciar-ne l’ús i millorar-ne el rendiment. Així, a partir de dilluns, el carril bus-VAO passarà a estar obert durant més hores al dia, principalment en sentit Barcelona i es redueix el mínim d’ocupants per vehicle, que passa de tres a dos passatgers.

El nou model de funcionament s’aplicarà de dilluns a dijous, quan els carrils estaran oberts en sentit Barcelona, entre les 6 h i les 22 h ininterrompudament. Els divendres es mantindrà la situació actual de 6 h a 13 h d’entrada a Barcelona i de 16 h a 22 h de sortida. La resta de la jornada, els carrils no estaran operatius.

Aquesta nova mesura també permetrà que puguin utilitzar la via els turismes o vehicles mixts ocupats per dues o més persones, el transport públic, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda i els vehicles ecològics de baixa emissió que estiguin autoritzats amb l’etiqueta Ecoviat.