El sector està molest i això obliga l’IMT a presentar mesures urgents per reactivar-lo. De fet, aquest mes de gener l’entitat va intentar pal·liar la crisi en implantar el sistema de torns, una mesura que la majoria dels taxistes van rebutjar. Ara, una de les propostes plantejades a la reunió d’aquest dimarts entre l’IMT i la Comissió Tècnica del Taxi és incorporar publicitat a l’exterior de les portes dels taxis de la ciutat. Una actuació, diuen, que permetria obtenir ingressos atípics i, a més, promocionar el servei. Aquesta primera proposta es va exposar a la reunió a tall informatiu. Segons l’IMT, a partir d’ara “caldrà treballar la proposta i consensuar-la amb la resta d’organitzacions”. A més, també caldrà arribar a un acord amb l’Institut Municipal de Paisatge Urbà per tal que la nova fórmula respecti les normatives municipals.

L’altra mesura tractada a la reunió ha estat la modificació de la normativa de descans setmanal, que a partir d’ara s’hi afegeix que la meitat de les llicències hauran de descansar obligatòriament els dies festius entre setmana. Això es traduirà en el descans d’un 60% de les llicències l’11 de setembre, el 24 de desembre, l’1 de novembre i el 6 de desembre, els dies afectats del queda d’any.

La mesura s’aprovarà a finals d’abril al Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Després s’obrirà un període d’exposició pública i quedarà aprovat definitivament a principis de juny.