Les mirades s'han centrat en aquest cotxe esportiu. S'anomena Volar-e i és un vehicle elèctric de carreres desenvolupat per l'Enginyeria global d'Applus IDIADA. Té quatre motors elèctrics, una potència de mil cavalls i arriba als 300 quilòmetres per hora. Un dels vehicle elèctrics més potents del món que han pogut copilotar les autoritats. Per als visitants s'han reservat els vehicles de dues rodes. Bicicletes i motos elèctriques per anar fent boca del que ens espera en el futur. PHILIPPE JEAN, departament d'Empresa i Indústria de la Comissió Europea "Podemos verificar con la gente de hay aquí que la confianza augmenta, esto quiere decir que en el futuro cuando alguien vaya a comprar un coche va a hacer una selección entre dos tipos. Paso a paso vamos a tener una convergència." Tot i això, les expectatives polítiques europees pel que fa a la implantació del cotxe elèctric, no han anat a la velocitat que s'esperaven. Des de la Comissió Europea volen que d'aquí a 10 anys, prop del 40% dels vehicles que circulin per ciutats com Barcelona siguin elèctrics. Una previsió bastant optimista. LLUIS PUERTO, responsable tècnic de la Fundació RACC "El vehicle híbrid, elèctric i de combustió i el vehicle elèctric pur conviuran durant una bona quantitat d'anys fins que d'aquí a 20 o 30 anys ens trobem que tots els cotxes que ens envolten, o pràcticament tots, siguin elèctrics." De fet, segons dades de l'ANFAC l'any passat es van matricular 486 turismes elèctrics a tot Espanya. Una xifra que suposa un 19% més que l'any precedent. Dades que mostren que la implantació va a poc a poc.

Segons els organitzadors, per la mostra hi han passat al llarg del dia uns 5.000 barcelonins, a més del primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn; el director general del Departament d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea, Philippe Jean; i el director de la Fundació RACC, Miquel Nadal.

Amb aquesta jornada lúdica, la Comissió Europea vol apropar aquesta tecnologia a tots els ciutadans per promoure la transició cap als vehicles elèctrics. Els visitants han pogut conèixer de primera mà alguns models que ja es comercialitzen i veure en acció el Volar-e, un dels cotxe esportius més potents.