Creuar la Diagonal pel carrer de Los Castillejos ja és un realitat. Però, a la façana dels edificis del voltant, encara hi pengen aquestes pancartes. Els veïns reclamaven que s'eliminés el petit mur que durant tots aquests anys ha dividit el barri. Finalment no ha desaparegut, però almenys, els canvis han servit per millorar-ne la mobilitat. PERE SANMARTÍN, veí "El pijtor és aquesta cantonada que és per on puja més, i és davant de casa nostra. Però, bé al final no ho vam poder aconseguir-ho i de totes maneres el resultat no m'acaba de desagradar, el trobo bastant bé encara". I els comerços que estan al voltant d'aquest encreuament, encara ho veuen amb més bons ulls. MONTSERRAT ANGLÈS, pepereria Àgora "Passa més gent també, amb això dels Encants també passarà molta més gent per aquest carrer. Els cotxe també vulgui o no, encara que no es parin, et veuen". Pel que fa a les obres de la plaça de les Glòries, els veïns esperen que aquesta en sigui la reforma definitva. JOSEP ROURE: "El que s'ha aprovat ara esperem que sigui també similar, que sigui més assequible gaudir el barri, que no divideixi el barri. LUIS TORRES veí: "Los errores de los ingenieros són fatales, ha costado muchos millones, porque de la plaça Glòries la he vista reformar tres veces". Fins que les obres s'acabin, però, caldrà tenir paciència... DANI CLAVERA: El carrer de Los Castillejos és l'alternativa per evitar la plaça de les Glòries en sentit mar. En sentit muntanya hi ha l'eix Badajoz-Independència. Els operaris treballen contra rellotge perquè es pugui obrir al trànsit demà. Us ho ha explicat des de la plaça de les Glòries, Dani Clavera.

Des que va començar a projectar-se la nova plaça de les Glòries, els veïns del carrer de Los Castillejos van iniciar una campanya per queixar-se del mur que hi ha amb l’avinguda Diagonal. Demanaven que es tirés a terra, però finalment l’Ajuntament ho va descartar perquè el projecte no respectava el Pla Cerdà. Després de la reforma que s’ha fet al carrer, s’ha aconseguit que els vehicles puguin creuar la Diagonal des d’aquest carrer. Aquesta, també, era una reivindicació històrica dels veïns i comerciants. Els botiguers creuen que gràcies als canvis que s’han produït en aquesta via tenen més visibilitat i axò els permetrà obtenir més beneficis.

Los Castillejos serà un carrer clau en la mobilitat de la zona mentre durin les obres de la plaça de les Glòries. Per evitar la plaça en obres, el carrer de Los Castillejos és l’alternativa per als vehicles que circulen en direcció mar.