Fins a 8 minuts s'ha allargat aquesta tarda el temps de pas dels combois per les estacions. La vaga dels treballadors, contra les retallades salarials imposades pel govern central, s'ha notat en les esperes, tot i que no tant com preveien alguns usuaris. "Sí se nota pero, digo, no está tan mal. Creo." "Aquest matí eren 11 minuts ara està en vuit, ara està millor, aquesta vegada no és tant forta, però molesta." El compliment del serveis mínims del 50% decretats durant l'aturada, que a la tarda s'ha fet entre les cinc i les vuit del vespre, ha evitat que es veiessin aglomeracions en estacions força freqüentades com la d'Urquinaona. També al matí els mínims s'han complert amb normalitat. La vaga del metro s'ha afegit avui a les aturades que des de fa dues setmanes fan els conductors d'autobús de Barcelona. Avui, però, per evitar coincidir amb el metro, s'ha desplaçat l'hora de la protesta. De manera que aquesta tarda comença a les vuit del vespre i finalitza a la mitjanit. Durant aquesta franja, i igual que al matí, només circulen el 33% d'atobusos de les línies sense servei de transport alternatiu, a més d'un vehicle per cada línia del Bus del Barri. Aquest matí les marquesines dels autobusos han quedat gairebé buides i molts usuaris han optat per altres mitjans de transport. "Escolta'm, fa molts dies que estem així. I he anat al metro i al metro és igual." "Home, jo estic farta ja." "Hacen muy bien en hacer huelga porque es una vergüenza lo que ganan para como está la vida y las hipotecas." La d'avui, però, és la darrera jornada d'aturades al bus. Si més no durant les tres setmanes que duri la negocaciació amb TMB per trobar una solució a la retallada prevista pel decret del Govern.

En el cas del servei d’autobusos, aquesta és la tercera setmana consecutiva de vaga indefinida, però aquest dilluns han secundat una jornada de vaga amb noves convocatòries d’aturades i serveis mínims diferents als que hi havia fins ara: fins a les 9.30 h el servei d’autobusos de TMB ha funcionat amb normalitat, i de 9.30 h a les 14.30 h no hi ha hagut transport d’autobús. Només han circulat el 33% dels busos de barri i dels autobusos de 12 línies, aquelles que cobreixen les zones o no no hi ha un transport alternatiu. Des de dos quarts de tres i fins les vuit del vespre, el servei ha tornat a la normalitat i a partir de les 20 h i fins la mitjanit s’ha reprès l’aturada i només hi haurà serveis mínims del 33% a les mateixes 12 línies i dels autobusos de barri. L’assemblea de treballadors ha decidit suspendre les aturades parcials que s’havien de seguir, una setmana més, a partir de dimarts.

Pel que fa al metro, en canvi, hi ha hagut normalitat fins a dos quarts de set de matí. Des de les 6.30 h fins les 9.30 h, han entrat en funcionament els serveis mínims, només han circulat el 50% dels combois al conjunt de la xarxa. Normalitat des de dos quarts de deu fins les cinc de la tarda. A partir de les 17 h i fins les 20 h, ha tornat a funcionar el servei al 50%, un de cada dos combois. A partir de les vuit fins al final del dia es mantindrà el servei habitual.