NEUS MUNTÉ, consellera de la Presidència: "Hi ha un corrent enorme de solidaritat i de suport que també volem fer arribar a la comunitat universitària, al rector de la UB, al conjunt del claustre i als companys de les víctimes." RAÜL ROMEVA, conseller d'Afers Exteriors: "El que nosaltres estem fent és mantenir el contacte permanent amb els diferents consolats i ambaixades que pertoquen i col·laborant amb totes les institucions tant siguin les que estan aquí com les que estan en l'àmbit estatal."

L’edifici històric de la UB, situat a la plaça de la Universitat, s’ha convertit en un espai de dol després del tràgic accident d’autobús que transportava 60 estudiants d’Erasmus i en què han mort 13 joves. Membres del govern català, entre els quals hi havia la vicepresidenta Neus Munté, han signat un llibre de condolences que s’ha instal·lat al mig del vestíbul. Aprofitant l’ocasió, el diputat de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha dit que a l’autocar hi havia estudiants de fins a una vintena de nacionalitats.

A les 12 h d’aquest dilluns es faran cinc minuts de silenci a totes les universitats. L’acte de la UB l’encapçalarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el rector de la UB, Dídac Ramírez.

Entre altres mostres de condol, les universitats catalanes, la Generalitat i l’Ajuntament han hissat les banderes de la façana a mig pal.

També hi ha hagut moltes mostres de condol a Twitter. Un exemple és la Casa Reial, que ha enviat un missatge de suport als familiars, o l’alcaldessa Ada Colau, que ha lamentat el greu accident a través del seu compte personal.