Els nens amb palmons, les nenes amb palmes i els més grans amb branques de llorer o d’olivera. Tots han sacsejat i beneït, com mana la tradició, els seus rams davant les esglésies, tot recordant l’entrada de Jesús a Jerusalem, quan va ser rebut i aclamat amb aquest gest. Tot i que la majoria de temples catòlics avui s’han omplert, on hi ha hagut més afluència aquest diumenge de Rams ha estat a la Catedral i a la Sagrada Família. El nou arquebisbe Joan Josep Omella, a diferència del que feia els darrers anys Lluís Martínez Sistach, ha triat la basílica ideada pel geni de Gaudí per beneir els rams dels nombrosos fidels que s’hi han acostat.

Igualment, centenars de barcelonins i també turistes s’han apropat a les 11 h a les portes de la Catedral per celebrar amb la benedicció de rams el punt final de la quaresma. Aquí l’acte ha inclòs, com sempre, l’actuació a les escales del Cor de Cambra Francesc Valls. Tot seguit els més fidels han entrat al temple, on a les 13 h s’ha celebrat l’eucaristia per  inaugurar oficialment els actes de la Setmana Santa.

Moltes famílies continuen celebrant el Diumenge de Rams com a dia de festa i tradició que es transmet de generació en generació. Les padrines regalen una palma a les filloles i un palmó als fillols que, un cop beneïts, es pengen al balcó per deixar que s’assequin. La passió, mort i resurrecció de Jesús són els moments més rellevants del calendari litúrgic de la religió catòlica.