Les obres del tramvia de la Diagonal han provocat diversos canvis en la mobilitat de la zona. Un d’ells ha estat el trasllat de les places reservades per a autocars turístics que porten visitants a la Sagrada Família, que s’han reduït a la meitat. Els conductors consideren que són insuficients i el veïnat denuncia que els col·lapses són diaris.

La nova zona està situada al carrer del Consell de Cent amb la Diagonal. En aquest punt, els autocars arriben un rere l’altre i, tot i que no poden aturar-se més de 10 minuts, els vehicles s’acumulen. Segons els veïns i comerciants més pròxims, “els matins i els caps de setmana són els pitjors moments”, ja que se sumen al trànsit habitual i “es provoquen embussos“. També asseguren que ha incrementat el soroll, la contaminació i les aglomeracions de turistes.

La concentració d’autocars turístics al passeig de Colom empipa veïns i professionals

Els conductors demanen més places

Les places per desencotxar i encotxar turistes s’han reduït a la meitat en aquesta zona. L’Antonio és conductor d’un dels autocars que fan aquesta parada i explica que les places s’han reduït d’11 a set: “No pots parar perquè la gent baixi, però el problema és que la gent ha de baixar sí o sí”. Per això explica que a vegades alguns autocars han de començar a donar voltes o parar malament fins que queda un espai buit.

autocars sagrada família

Algunes agències eliminen Barcelona de la ruta

Fins i tot, aquestes dificultats per poder aturar-se a visitar la Sagrada Família estan empenyent algunes agències turístiques a prendre mesures dràstiques. Pablo Morales treballa per a una agència de turisme mexicana que, explica, ha començat a eliminar Barcelona del circuit.

Morales diu que la majoria de turistes el que volen és visitar la Sagrada Família i si no poden aturar-se a fer la visita del temple, prefereixen no fer nit a la ciutat i anar directament a Saragossa.