La Guàrdia Urbana ha denunciat un conductor que diumenge al matí circulava a 159 quilòmetres per hora amb el seu vehicle per la ronda Litoral de Barcelona, en sentit Besòs. El presumpte infractor doblava la velocitat permesa en una via limitada a 80 quilòmetres per hora.

Tot i que aquest vehicle doblava el límit de velocitat permès, la infracció queda molt lluny de la multa que va rebre una dona de 73 anys per circular a 298 km/h per la ronda de Dalt. En aquell cas, però, l’Ajuntament va rectificar i va retirar la multa en veure que s’havia tractat d’un error del radar.

Barcelona tindrà 44 radars

La policia recorda que l’excés de velocitat és una de les principals causes de sinistre a la ciutat. De fet, les multes infringir els límits de velocitat han crescut exponencialment, fins i tot durant els mesos de confinament del 2020. Tant és així que l’Ajuntament començarà a instal·larà a partir de finals d’any 44 radars als carrers amb més sinistralitat. Així, hi haurà radars a trams de la Gran Via, l’avinguda Diagonal, Aragó, Pau Claris i el carrer de Sants, i també en 12 entorns escolars.