La Maria Teresa Bonet, veïna d’Horta, no es pot creure el que li està passant. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat betevé, l’Ajuntament de Barcelona ha desestimat el recurs que va presentar després de rebre una multa per circular a 298 km/h a la ronda de Dalt el 28 d’abril del 2020, en un tram on es pot circular a un màxim de 60 km/h. La Maria Teresa té 73 anys, assegura que no corre mai quan condueix i, encara que ho volgués, el seu cotxe, un Audi Q2, no pot superar els 212 km/h, segons la fitxa tècnica del vehicle. Tot i això, la Maria Teresa ja ha pagat els 600 euros de la multa, que també comporta la pèrdua de sis punts del carnet de conduir.

“Mai no hauria imaginat que em podria passar una cosa així”

La sanció es remunta al 28 d’abril del 2020, en ple confinament domiciliari per la pandèmia. La Maria Teresa té una farmàcia a Sabadell i, com cada dia, va agafar la ronda de Dalt de bon matí amb el cotxe per anar a treballar. Segons el radar de tram, però, aquell dia, a les 8.29 h, el seu cotxe circulava a una velocitat mitjana de 298 km/h, és a dir, que gairebé va passar volant. “Quan vaig rebre la sanció va ser una barreja de sorpresa i incredulitat”, assegura. Un sentiment que ara, després que el consistori hagi desestimat el recurs que va presentar, s’ha convertit en “impotència” i “indefensió”.”Mai no hauria imaginat que em podria passar una cosa així”, relata.

El pas següent, un recurs contenciós administratiu

El Manuel Fernández, el fill de la Maria Teresa, és el que ha portat tota la paperassa d’aquest cas. “Vam pensar que s’enllestiria ràpid perquè es veuria l’error”, assegura. Ara, però, se’n fa creus que en la resposta al recurs s’asseguri que els controls que es fan al cinemòmetre (l’aparell que calcula la velocitat) n’avalen “un funcionament correcte”. A més, el recurs també afegeix que existeix “constància fotogràfica del vehicle identificat”. La resolució no veu “cap inadequació” en l’avaluació inicial, ni tampoc “cap error”. Tot i això, ni la Teresa ni el Manel no es pensen rendir i presentaran un recurs contenciós administratiu contra la multa. “A casa diuen que això s’ha de treure a la llum”, explica la Teresa.

L’Ajuntament rectifica i retira la multa

Després del renou mediàtic, la Guàrdia Urbana ha explicat que “es tracta d’un clar error que, a hores d’ara, s’està corregint per anul·lar la sanció”. Fonts de l’Ajuntament han confirmat a betevé que estan estudiant per què s’ha produït aquesta equivocació i apunten que es podria tractar d’un error del radar.