La tradicional cursa popular que se celebra anualment a la ciutat en el marc de les festes de la Mercè ha superat aquest any en un miler el nombre de corredors inscrits l’any passat, arribant així al límit d’inscripcions marcat per l’organització. La satisfacció per l’alta participació a la cursa —superior a les xifres del boom de les curses populars previ als Jocs Olímpics del 92— és doble, ja que les 5.100 dones que s’hi han inscrit també hi han establert un nou rècord de participació femenina a la cursa .

El recorregut de la Cursa de la Mercè resseguirà alguns dels principals carrers del centre de Barcelona durant 10 quilòmetres, que tindran l’inici i el final a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Els talls de trànsit s’iniciaran a les 6 del matí d’aquest diumenge i està previst que la circulació quedi totalment restablerta a les 15 h.

L’edició d’enguany inclourà una cursa adaptada de dos quilòmetres per a les persones amb mobilitat reduïda. Aquesta prova sortirà de la cruïlla entre els carrers de Sepúlveda i del Comte Borrell i arribarà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Per primera aquesta cursa adaptada tindrà control de temps mitjançant un sistema de xips.