La quarta edició de la Cursa Solidària Nick, que s’emmarca dins de les Festes d’Horta, ha tornat a ser un èxit de participació. Els organitzadors van haver de tancar inscripcions en els 1.200 atletes en un recorregut de cinc quilòmetres pels carrers estrets del barri d’Horta.

La cursa té un caràcter solidari i en aquesta edició els beneficis aniran destinats a la Fundació Institut de Recerca de la Vall d’Hebron IRVH pel Trasplantament. Encara que no s’hi hagi participat, s’hi pot col·laborar amb una Fila O que es pot trobar a la pàgina web de la cursa. L’organitzadora, María José Moscoso, també atleta, s’hi ha implicat de forma personal perquè fa uns mesos se va diagnosticar un càncer hepàtic. Després d’una operació, María José està en espera d’un transplantament.

En l’àmbit purament esportiu, la cursa l’ha guanyada, en categoria masculina, Otmane Btmani, un dels atletes habituals aquí a Barcelona amb un temps molt bo, de 15 minuts i 11 segons.

La categoria femenina ha tingut una campiona ben especial, Txell Calduch. L’atleta manresana, excampiona d’Espanya dels 10.000 metres, entre d’altres, ha tornat a participar en una cursa dos anys després d’una lesió.