Els ciclistes que circulen pel carril bici de Numància es troben amb un malson quan arriben a l’avinguda Diagonal. El carril no té continuïtat i per anar-lo a buscar una altra vegada es troben amb tres entrebancs diferents. D’una banda, han de creuar pel pas de vianants, esquivant els ciutadans que esperen per travessar. De l’altra, han de sortejar els vehicles que entren a l’aparcament de L’Illa Diagonal i els que s’incorporen al lateral de la Diagonal.

Aquesta cruïlla s’ha convertit en un punt perillós per als ciclistes que, segons expliquen, es veuen obligats fer imprudències per seguir el seu camí. “És complicat, o fas una infracció i baixes pel pas de vianants, o has de creuar una mica a la brava entre els cotxes”, explica Jordi Solà, un dels ciclistes afectats.

Solà afegeix que els vianants que s’acumulen esperant que el semàfor es posi en verd estan pendents de creuar i no veuen els ciclistes, un fet que posa en perill a uns i els altres.

Denúncia a les xarxes socials

La problemàtica s’ha denunciat a través de xarxes socials com Twitter, amb el vídeo d’una usuària del barri de les Corts. A les imatges es veu com bicis i patinets han de fer maniobres complicades per reincorporar-se al carril sense topar amb vianants, cotxes o motos.

Carril bici pendent de connectar

El Districte Municipal de les Corts coneix les queixes sobre aquest encreuament. Per això, s’hi han fet millores de senyalització i prioritzacions, però fonts municipals asseguren que encara queda pendent la connexió del carril bici de Numància per sota de la Diagonal. També s’hauria de baixar a la calçada el carril bici de la Diagonal, que en aquest tram avança per la vorera. Aquest canvi ja s’ha aplicat en altres punts de l’avinguda, com el comprès entre el passeig de Gràcia i el de Sant Joan.