Aviat farà una setmana que van començar les obres de la superilla de l’Eixample, que convertirà els carrers del Consell de Cent, de Girona, de Rocafort i del Comte Borrell en eixos verds i pacificats. Els treballs impliquen afectacions a la mobilitat perquè cal actuar en la calçada i, per tant, l’espai per als vehicles s’ha reduït. Tant és així, que a Consell de Cent i a Girona els cotxes es veuen obligats a envair els carrils bici.

Conductors i ciclistes avisen que aquesta situació genera situacions de perill. Una ciclista ha assegurat al micròfon de betevé que “he hagut d’optar per pujar a la vorera més d’una ocasió“. D’altres, a més, denuncien que no hi ha cap tipus de senyalització que els avisi que hauran de compartir calçada amb els vehicles a motor: “És molt perillós!”, conclou un ciclista veí del barri.

Així quedarà la superilla de l’Eixample

Es retirarà el carril bici

A través de Twitter, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que amb motiu de la superilla de l’Eixample retirarà els carrils bici de Consell de Cent i de Girona. Proposa com a alternatives els carrils bici de Roger de Llúria, Pau Claris, València i la Gran Via.