La directora de Rodalies, Maite Castillo, s’ha mostrat satisfeta amb el funcionament del primer dia laborable amb els talls a l’R2 i l’R11 i el dispositiu de transport alternatiu. “Tot funciona com una seda”, ha afirmat. Les declaracions contrasten amb la queixa de molts usuaris per les aglomeracions per agafar el metro, un dels transports alternatius que s’ofereix. “La gent s’encamina cap al metro, senyal que tothom ha estat ben informat”, afirma. Castillo ha defensat la reestructuració del servei de “300 circulacions de trens i més de 700 maquinistes”.

Sobre el tap de persones que s’ha format a l’entrada de l’estació de Sant Andreu (L1), assegura que tot “ha funcionat molt bé”. Castillo considera que hi ha molts usuaris que han optat pel metro perquè va més ràpid.

TMB assegura que no es pot augmentar la freqüència de pas del metro

Per la seva banda, TMB ha explicat que el metro va a la màxima capacitat i no es pot augmentar la freqüència de pas dels combois perquè “s’atraparien”. TMB confirma que hi ha hagut molts usuaris a primera hora del matí, però que s’ha pogut absorbir la demanda. Tant a l’R2 com a l’R11 el servei comença i acaba a l’estació de Sant Andreu Comtal, que està molt a prop de l’estació de metro de Sant Andreu, de l’L1.

Busos llançadora sense èxit

Castillo ha admès que els busos llançadora que s’ofereixen per cobrir els trams afectats no han tingut gaires usuaris. Aquest servei funciona entre Sant Andreu i la Sagrera-Meridiana de 6 a 10 h i de 16 a 20 h, i la freqüència de pas és de 15 minuts. Castillo espera que se n’incrementi l’ús en els pròxims dies.

Raquel Sánchez assegura que “les afectacions són necessàries”

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha demanat disculpes per les incidències de les obres però ha dit que són “afectacions necessàries per poder fer una de les majors actuacions en la infraestructura ferroviària de Catalunya”. Ho ha dit en una entrevista a TV3. Sánchez ha afirmat que corregiran el que no funcioni. Ara bé, recomana als usuaris que facin ús de les xarxes socials per mantenir-se informats de les incidències, que admet que generen “molèsties”.

La ministra ha defensat que es facin les obres perquè permetran que “l’R2 passi per la Sagrera i que funcioni la nova estació soterrada de Sant Andreu Comtal”. Finalment, ha assegurat que si no s’han començat els treballs abans -per exemple a l’estiu- és per la licitació de les obres.