Unanimitat entre tots els sindicats que composen el comitè d’empresa del Ferrocarril Metropolità de Barcelona SA per demanar la destitució “immediata i irrevocable” dels tres màxims càrrecs de la direcció de l’empresa. En una carta que han fet arribar a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, acusen els tres directius de “bloquejar, boicotejar i enganyar” els responsables polítics amb la seva negativa d’asseure’s a negociar el conveni col·lectiu de l’empresa.

Per als integrants del comitè d’empresa, el director de la Xarxa de Metro, Marc Grau, el conseller delegat, Enric Cañas, i el director general de TMB, Jaume Tintoré, “en cap moment han tingut, ni estan tenint, cap voluntat de negociació”. Els sindicats asseguren que, tot i que les negociacions es van obrir el 23 i el 29 de setembre de 2015, no se’ls va citar fins un mes després, el 20 d’octubre. També afirmen que es van acordar reunions setmanals per a cada dimarts, però que només han tingut lloc vuit de les 16 reunions que s’haurien pogut fer.

Els representants dels treballadors acusen la direcció de “deixadesa, prepotència i ignorància” i per això en sol·liciten la destitució com a pas per facilitar les negociacions. La missiva va adreçada a Ada Colau, com a alcaldessa i màxima responsable de qualsevol empresa municipal, i a Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a qui demana que siguin “responsables i executius” davant les persones que -asseguren- estan posant en risc el servei de Metro pels dies 22 i 24 de febrer, o d’altres que en puguin venir en un futur.