Els taxistes de Barcelona fan una vaga preventiva aquest dimecres, 25 de gener. El sindicat majoritari del sector, Élite Taxi, ha convocat una aturada total del sector des de les 10 a les 14 h, i durant aquest interval de temps només atendran urgències mèdiques i persones amb mobilitat reduïda.

La intenció és ocupar amb 5.000 taxis aparcats els quatre carrils de la Gran Via entre els carrers de Bailèn i Entença i la totalitat del passeig de Gràcia entre el carrer de Casp i el del Rosselló. A les 11 del matí tenen previst fer una assemblea a la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via, on es votarà la darrera proposta del Departament de Territori. També es decidirà si el taxis segueixen endavant amb l’aturada prevista durant les fires ISE i Mobile World Congres si no s’atenen les seves demandes.

Què demanen per aturar les mobilitzacions?

Les demandes del sector del taxi per aturar les mobilitzacions són les següents:

  • La introducció d’una nova figura a la Llei del taxi, els operadors de transport per taxi, que inclogui les plataformes que tinguin una influència decisiva en l’activitat del taxi.
  • Que els operadors tinguin un màxim de cotxes adscrits a les seves empreses del 15 % del total de les llicències en l’àmbit de Catalunya.
  • Que els operadors que facin servir algoritmes se sotmetin a avaluacions que garanteixin que es compleix la Llei de protecció de dades.
  • Que els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i totes les policies locals de l’àrea metropolitana de Barcelona executin, immediatament, el Decret 9/2022.