El 2023 ja acumula cinc vianants morts en accidents de trànsit a Barcelona. En només cinc mesos, s’ha assolit la mateixa xifra de víctimes d’aquest col·lectiu que en tot el 2022. La darrera ha estat una dona de 33 anys, que ha mort després que l’atropellés una moto a la Riera de Cassoles aquest dijous al vespre.

A aquestes altures de l’any, el 2022 només havia mort una vianant als carrers de Barcelona, una dona de 70 anys, víctima d’una atropellament a la Gran Via de Barcelona. Després, al llarg de la resta de l’any, va haver-hi quatre víctimes més, fins arribar a les cinc persones que anaven a peu.

Tres vianants morts en set dies

En canvi, aquest 2023, la xifra s’ha disparat i especialment en la darrera setmana. En set dies han mort tres vianants a la ciutat: la víctima de la Riera de Cassoles, un home que va ser atropellat pel Trambesòs i un altre home que va perdre la vida després que un camió xoqués contra un mur perimetral del Recinte Històric de Sant Pau. De fet, les darrers tres víctimes mortals en accidents de trànsit a Barcelona han estat persones que anaven a peu.

El 2022 també hi va haver un període en què van coincidir tres víctimes que anaven a peu, tot i que en aquest cas en un període més llarg. Va ser del 12 de setembre al 10 d’octubre i van perdre la vida dues dones i un home.

Pel que fa a l’edat, tenen una mitjana de 62 anys, una xifra que baixa després de la darrera víctima (33 anys). Els altres eren un home de 57 anys i tres persones de 70 anys o més. L’any passat, les víctimes tenien una edat semblant, d’entre 69 i 84 anys.