Casc patinet nova llei trànsit

Els conductors dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, podran, de moment, circular sense casc. Tot i que la nova llei de trànsit estableix que és un element obligatori, la mesura encara no entrarà en vigor aquest dilluns. Segons ha explicat la DGT a betevé, cal desenvolupar el reglament específic sobre aquesta qüestió. Un tràmit que no ha de trigar gaire —unes setmanes— i que no cal que passi pel Congrés. És a dir, que només caldrà el vistiplau del Consell de Ministres.

Un cop s’aprovi aquest reglament, el text prevaldrà per sobre de qualsevol normativa municipal o autonòmica. Això vol dir que els municipis hauran d’aplicar les sancions que detalli la DGT. A Barcelona, el govern municipal sempre s’ha mostrat favorable a l’obligatorietat del casc per als vehicles de mobilitat personal i, en els darrers anys, ha intensificat les campanyes de control dels patinets, davant l’augment del seu ús dins a la ciutat.

La resta de mesures sí que entren en vigor

L’ús del casc és una excepció, perquè la resta de punts de la normativa que afecten els vehicles de mobilitat personal sí que s’apliquen a partir d’aquest dilluns. Per exemple: la taxa d’alcohol, en el cas de ser menor d’edat és de 0,0. Com a novetat, també s’inclou la prohibició de circular per les voreres (tal com passa a Barcelona), per les vies interurbanes, túnels urbans i per les autopistes i autovies.