Desenes de cotxes envaeixen el nou carril bici de la Gran Via. La nova infraestructura encara no està oberta a les bicicletes, però els turismes ja se l’han feta seva. Un equip de betevé ha visitat aquest diumenge la zona i ha pogut comprovar com diversos cotxes fan servir l’espai per aparcar-hi gratuïtament.

Pendent de revisions abans d’obrir

Actualment hi ha 240 quilòmetres de carrils bici a Barcelona, una xifra que va en augment. De fet, entre aquest març i abril se’n posaran en marxa tres més. Un és aquest de la Gran Via de les Corts Catalanes entre Pau Claris i el carrer de la Marina. En aquest cas, el carril bici s’ha baixat a la calçada i ja està acabat. De moment, però, no està obert, ja que falta que el revisin els tècnics i la Guàrdia Urbana per entrar en funcionament.

Aquesta problemàtica no és només un fet puntual del cap de setmana. Durant tota la setmana, diverses persones ho han denunciat a través de les xarxes socials. Alguns critiquen que “s’hauria de tenir més control” i, fins i tot, plantegen que és una zona de molts hotels i que moltes persones faran servir el carril per fer càrregues i descàrregues.