Senyal de carril bici

Les obres per implementar un altre tram de carril bici unidireccional al carrer de Nàpols ja estan en marxa. Concretament, s’està treballant en el tram comprès entre la travessera de Gràcia i el carrer de València. La previsió és que les obres tinguin una durada d’un mes i els treballs es faran en dues fases. Durant aquest període hi haurà afectacions a la mobilitat.

Les tasques d’implantació comportaran deixar un únic carril de circulació al trànsit motoritzat en aquest àmbit. En una primera fase, s’actuarà entre la travessera de Gracia fins al carrer de Provença i, en les setmanes posteriors a la finalització d’aquest tram, es completarà fins al carrer de València.

Millora de la connectivitat sentit mar

Es tracta d’un tram nou de carril bici que permetrà incrementar la connectivitat de la xarxa ciclista en sentit mar, connectant els carrils bici de travessera de Gràcia, Indústria, Rosselló, Provença, Mallorca, València i el de l’avinguda Diagonal.

Actuacions gairebé enllestides i d’altres per començar

A banda d’aquesta actuació, durant els mesos de març i abril es preveu que s’acabin d’enllestir altres obres de millora de la xarxa ciclista, com ara les que s’estan fent a l’avinguda Diagonal, entre la plaça de Pius XII i el Parc de Cervantes; a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre el carrer de Pau Claris i el carrer de la Marina o a la ronda del Guinardó, entre els carrers de Vinyals i Cartagena.

A més, al mes d’abril començaran les tasques per millorar el carril bici de l’avinguda Diagonal, entre el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan. En aquest cas, es baixarà el carril bici actual de la vorera a la calçada, i recuperarà la vorera per al vianant i construirà dos carrils bici segregats unidireccionals per a bicicletes, situats a la calçada lateral.