afectacions mobilitat carrers tallats obres tramvia Diagonal

Les obres per connectar el tramvia per l’avinguda Diagonal provocaran afectacions en la mobilitat a Barcelona. Els treballs han de començar la setmana del 7 de març de forma simultània entre Glòries i el passeig de Sant Joan. En un inici, es mantindran els talls de trànsit que ja hi ha a la Diagonal per les obres del col·lector, però conforme avancin els treballs, s’aniran fent altres desviacions.

A continuació detallem quines afectacions en la mobilitat hi haurà a la Diagonal per les obres del nou tramvia, tram per tram.

Plaça de les Glòries Catalanes

A la zona de la plaça de les Glòries, d’entrada s’ocuparan els espais per on ara no passen cotxes i no s’alteraran els itineraris de vianants i bicicletes. L’afectació més destacada serà la desviació de la línia 7 de bus de TMB, que passa per davant del Museu del Disseny. El nou itinerari el farà passar pel carrer de Badajoz.

Durant el tram final de les obres, caldrà connectar les vies noves amb les actuals i això generarà també afectacions al servei actual de tramvia.

Diagonal, entre Los Castillejos i Marina

El tram de l’avinguda Diagonal entre Los Castillejos i Marina és on ara hi ha una rambla al mig. Les obres n’ocuparan les calçades laterals: se’n retiraran les places d’aparcament i s’hi tallarà un carril de circulació a banda i banda. En una primera fase, s’hi mantindrà un carril de circulació a cada lateral.

Quan s’habiliti el carril bici definitiu, s’eliminarà el que ara passa per sobre de la rambla, que es pavimentarà de nou.

Cruïlla Diagonal-Aragó-Marina

És la cruïlla on conflueixen l’avinguda Diagonal i els carrers d’Aragó i de la Marina, just davant de l’Escola Ramon Llull. La circulació per l’avinguda quedarà tallada, de manera que els vehicles que pugin per Marina no es podran incorporar a la Diagonal. La circulació podrà continuar en línia recta o bé girar cap a l’esquerra al carrer d’Aragó per anar cap al centre de la ciutat. Per això, s’habilitarà un carril addicional a Aragó entre Marina i Sardenya.

En tot moment es garantiran els itineraris per a vianants i ciclistes a la Diagonal i també podran accedir-hi veïns i usuaris d’aparcaments de la zona.

Diagonal, entre Sardenya i el passeig de Sant Joan

Ara per ara, les obres del col·lector a la Diagonal tenen tallat el tronc central de l’avinguda entre Roger de Flor i Bruc. Amb l’inici dels treballs del tramvia, també es tallarà la circulació del tronc central entre Roger de Flor i Sardenya. Els laterals seguiran oberts amb restriccions segons el tram, però s’hi garantirà l’accés de veïns i als pàrquings.

Diagonal, entre passeig de Sant Joan i Girona

Al tram de la Diagonal entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Girona, es mantindrà el tall de circulació en el tronc central que s’ha fet per les obres del col·lector. Els laterals continuaran oberts al trànsit.

Coincidint amb l’inici dels treballs del nou tramvia, s’obrirà la circulació de pujada per Sant Joan. Això farà que els busos que es desvien per València – Roger de Flor puguin pujar pel passeig de Sant Joan. També es podrà girar cap a l’esquerra al lateral muntanya de la Diagonal i cap al carrer de Mallorca.